tisdag 20 september 2016

Mindre än en vecka kvar till första debatten mellan presidentskandidaterna (politisk)

Måndagen den 26e september på Hofstra University är det dags för den första av tre debatter mellan Clinton och Trump. Det blir dessutom en debatt 4 oktober mellan de två vicepresidentkandidaterna.

Debatten är uppdelad i sex delar och varje del är beräknad att till runt 15 minuter där varje del har ett huvudämne. Tre av de planerade ämnena är 'USAs riktning', 'Att uppnå framgång' och 'Säkra USA'.

Den senaste tiden har visat på sjunkande popularitet för Hillary, inte minst med hennes lunginflammation som gjorde att hon mer eller mindre svimmade och hennes negativa uttalande om Trumps supportrar. Hon behöver en bra debatt. Det kommer att bli en väldigt spännande debatt. Mycket kan avgöras av den första debatten.

Experter bedömer att det kan bli över 100 miljoner amerikaner som ser debatten. Detta bör samtidigt ses mot en bakgrund att bägge kandidaterna är de minst populära kandidaterna som gjort upp om presidentposten. Den som lyckas bäst i debatten har mycket att vinna. Clinton är van vid politiken och betydligt mer påläst, Trump är mer van tv-formatet och tycks kunna säga vad som helst utan att få problem.

Jag hoppas att Hillary har en riktigt bra dag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar