onsdag 31 augusti 2016

Ett stort steg (känsla)

Idag tog jag ett mycket spännande steg på min väg till USA. Jag har nyss haft möte via Skype med en person som är kampanjledare i Philadelphia. Jag har fått lite svar på hur det kommer att se ut närmare valet när jag är på plats och framförallt så har vi gått igenom saker som jag kan göra fram till dess (förutom att läsa på mer, hålla mig insatt i frågorna som är aktuella osv). Jag fick en genomgång av ett webbaserat verktyg de använder för aktiviteter och det var väldigt inspirerande. Jag har sedan tidigare besökt nationella Hillary-kampanjens telefonverktyg och jag fick då en känsla av att det var utvecklat på ett sätt som gjorde mig motiverad att börja ringa på en gång. Jag hade dock inte möjlighet att faktiskt göra det då och jag ville invänta det möte jag nu haft.
Med det mer specialiserade verktyg som jag nu fick tillgång till kan jag engagera mig i kampanjen mer lokalt i Pennsylvania redan nu.

Utifrån de samtal och mailkonversationer jag haft den senaste veckan så pekar det mesta på att jag kommer att satsa på att vara i just Pennsylvania, förmodligen i trakterna av Philadelphia. Det är spännande i sig, jag har inte varit mer i Philadelphia tidigare än att jag spenderat ett antal timmar på flygplatsen där (och ett antal timmar på ett plan på marken där, vi fick inte lyfta pga snöstorm). Philly är femte största staden i USA och i storstadsområdet i och kring Philly bor runt 6 miljoner människor.

I förra valet vann Obama de 20 elektorsrösterna i Pennsylvania med mindre än 310 000 röster. Innan valet sa valundersökningarna att det var en trolig vinst för Obama och den slutade med ett så pass litet antal rösters skillnad. Idag säger undersökningarna att det är en ”toss up”, dvs i stort sett helt jämnt. Det låter som ett spännande ställe att vara på när det närmar sig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar